Един изчезнал ганглион за 50 стотинки

Познавам няколко от вас, които са имали случай да им се появи ганглион или познатата още като мъртва кост на китката издутина. Понякога болезнена, друг път нямащи никакви усещания, но винаги достатъчно визуално неприятна, за да ни вади всеки път очите, когато погледнем към нея.


С подобно „бижу“ се сдобих за втори път тази зима. Първия път не се занимавах по никакъв начин с нея и тя си седя там пренебрегвана повече от година. Накрая явно липсата на всякакво внимание ѝ омръзна и изчезна, оставяйки дупчица на мястото, на което се беше появила.
Този път обаче реших да се разделим бързо и безболезнено и попрочетох из дебелите си учебници по природолечение няколко интересни рецепти. Реших да се хвана за най-„налудничавата“ и тя беше да притискам с кръгови движения монета от 50 стотинки върху мястото по 2-3 минути няколко пъти на ден. И тъй като харесвам нестандартните невероятностни, започнах веднага. Признавам, че не бях от най-стриктните, но на третия ден ганглионовата киста беше спаднала наполовина. А ето и резултата на 10-тия ден.


Не ви карам да вярвате, а просто да опитате, ако ви посети тази иначе често срещана гостенка. И преди да хукнете към хирурга, за да я оперира, или месеци наред да мажете с каквото и да било, вземете една монета и потъркайте няколко дни. Знае ли човек, може и при вас 50-те стотинки да се окажат вълшебни! 




 

Коментари