4 брилянтни дуета в театър 199



Докато разглеждах театралния афиш в търсене на интересно ново заглавие, попаднах на две имена, които истинският ценител няма как да подмине – Владимир Пенев и Силвия Лулчева. На телевизионния зрител те вероятно са познати като комисар Попов и Славея Лютова от два български сериала, но за мен това са двама от най-многоликите, истински и трогателни актьори на нашата сцена. Постановката на Влади Люцканов, с която снощи разтопиха от удоволствие зрителите на 199, е Дуети по текст на британския драматург Питър Куилтър.
Четири пропити с търсене, любов, надежда, омраза, помирение и контрастни емоции истории. Интересното е съчетанието на живото присъствие на двамата актьори, въплъщаващи се в ролите на застаряващ болезнено суетен хомосексуалист милионер и неговата секретарка, на двама решили да се развеждат на почивка в Испания съпрузи и на омъжваща се за трети път жена и нейния брат, с прожекцията на историята на четвъртата двойка – двама възрастни, намерили се по обява във вестник – история, с която започва и завършва представлението, разказана между отделните други сцени.
Лек и непринуден диалог, запомнящи се реплики, много тънък хумор, комични ситуации, които обаче оставят зрителя замислен след излизането от салона, брилянтна актьорска игра и удоволствието от интимността на камерния спектакъл – истинско шампанско с марката Дуети. Опитайте! Вкусът, който ще остави у вас, си заслужава!

Коментари