Солени бисквитки за ценители
Солените
бисквити с крем сирене са приятна и бърза за приготвяне междинна закуска за
малки и за големи, с която не бива да се прекалява, макар да е пристрастяващо
вкусна.
Основните
съставки са 3:
-
100 гр. крем сирене;
-
200 гр. масло;
-
300 грама брашно;
-
ако
сиренето е безсолно, можете да добавите малко сол на вкус.
Аз
винаги използвам пълнозърнесто или каквото и да е безглутеново брашно. Бяло
брашно, както и бяла захар и бял ориз (или т.нар. три Б-та) не присъстват в
кухнята ми.
Смесвате
всички съставки и разточвате кора с дебелина 3-4 мм. Изрязвате каквито ви
харесват формички и печете за 10-15 минути на 180 градуса . По желание можете да добавите маслини или сушени домати
със или без босилек в тестото. Тестото се работи приятно и лесно, стига да не е
топло в помещението. Или просто дръжте купата с останалото тесто във фризера,
докато точите и режете едната кора.
Време за подготовка: 20 минути
Температура на печене: 180◦С
Време за печене: 10-15 мин., на предварително загрята фурна и тава.
Приятно
хрускане!
Коментари
Публикуване на коментар