Солени бисквитки за ценители



Солените бисквити с крем сирене са приятна и бърза за приготвяне междинна закуска за малки и за големи, с която не бива да се прекалява, макар да е пристрастяващо вкусна.



Основните съставки са 3:
-        100 гр. крем сирене;
-        200 гр. масло;
-        300 грама брашно;
-        ако сиренето е безсолно, можете да добавите малко сол на вкус.
Аз винаги използвам пълнозърнесто или каквото и да е безглутеново брашно. Бяло брашно, както и бяла захар и бял ориз (или т.нар. три Б-та) не присъстват в кухнята ми.
Смесвате всички съставки и разточвате кора с дебелина 3-4 мм. Изрязвате каквито ви харесват формички и печете за 10-15 минути на 180 градуса . По желание  можете да добавите маслини или сушени домати със или без босилек в тестото. Тестото се работи приятно и лесно, стига да не е топло в помещението. Или просто дръжте купата с останалото тесто във фризера, докато точите и режете едната кора.

Време за подготовка: 20 минути
Температура на печене: 180◦С
Време за печене:  10-15 мин., на предварително загрята фурна и тава.

Приятно хрускане!

Коментари