Сияйна кожа

В първия есенен материал тази година ви разказах как се грижа за почистването на кожата си, особено след лятното излагане на слънце. Този път ще ви споделя отново бързи, лесни и природни рецепти за това как можем да се погрижим за нея след като сме я почистили.

Ако лятото ви е „подарило“ тъмни петна по лицето, смесете:
- сок от 1 лимон;  
- 1 ч.л. захар;        
Оставете захарта и лимона да се опознаят за около 5 минути и после добавете:
- 60-70 мл пълномаслено кисело мляко. 
Нанесете сместа и останете така 20 мин., след което измийте добре с хладка вода.

Ако искате кожата на лицето ви, която е нормална към суха или чувствителна, да засияе, смесете: 
- 1 жълтък; 
- 1 ч.л. хранителна мая. Не бирена, не за хляб!        
Нанесете на влажна кожа. Ако искате да я хидратирате, измийте маската преди да засъхне. Търсите ли като ефект лифтинг, изчакайте да засъхне и тогава измийте.

Ето и нещо супер бързо и лесно: намазвате лицето с пълномаслено кисело мляко (за предпочитане домашно), поседявате 15-20 минути и измивате с хладка вода. Можете да правите това 2-3 пъти седмично. Не изисква особено подготовка и усилия.



При мазната кожа пръв помощник е белтъкът. Смесете:  
- 1 белтък, разбит на сняг (може и половин. Другият го оставете в хладилника, затворен за след 2-3 дни);  
- 2-3 с.л. лимонов сок (прясно изцеден); 
- 2-3 капки масло от чаено дърво.  
Изчаквате да изсъхне и измивате с хладка вода. Ефектът е отличен!

А ето и олиото, за което тялото ви ще ви бъде благодарно, ако се сещате да го поглезите 2-3 пъти седмично или когато ви дойде настроение:
- 60 мл сусамово олио (1/4 ч.ч.);     
- 60 мл бадемово олио;
- 1 с.л. вит.Е;         
-10 капки етерично масло по избор. Внимавайте: цитрусовите масла са фоточувствителни. Не ги ползвайте, ако ще излизате на слънце!


А как са ви петите? Ако искате да върнете мекия им и гладък вид, намазвайте ги вечер преди лягане с няколко капки рициново масло. Ще сте приятно изненадани от ефекта, който постига този продукт за левче от коя да е аптека.

Колкото една козметика е по-проста като съдържание, с по-малко съставки и определено можете да разберете какво означават, без да се запъвате при прочитането им, толкова по-добра и усвоима е тя. Опитайте!

NB: Ако обаче имате склонност към вредно за вас хранене 😉, към това да не се срещате с чист въздух и да не пиете достатъчно вода, само с мазане, пък било то и с продукти за 4-цифрени суми, ефект няма да има никакъв!

 

Снимка 1: https://fr.depositphotos.com/
Снимка 2: https://beautecherie.com

 

 

 

Коментари