Приказка за глухото жабче


Имало едно време група жабчета, които решили да си организират състезание. Целта им била да се изкачат до върха на много висока кула. Долу около кулата се събрала голяма тълпа да наблюдава и да аплодира участниците.
В действителност никой от тълпата не вярвал от сърце, че малките слабички създания ще достигнат целта си. Чували се изказвания, като: Ооо, пътят е толкова труден! Те НИКОГА няма да достигнат върха!... Или пък: Не, НЯМА НАЧИН да се качат до горе! Кулата е толкова висока!... И жабчетата започнали да се скапват. И се отказвали. Едно по едно...
Освен онези, които с бодра крачка продължавали нагоре и нагоре. А тълпата продължавала да крещи:  Толкова е трудно! НИКОЙ няма да успее!!! И все повече жабчета се уморявали и спирали.
На самия край всички вече се били отказали. С изключение на едно, което след неимоверни усилия, единствено успяло да стигне до върха!
Тогава естествено всички поискали да разберат, как точно ТО е успяло да го направи. Един от участниците го попитал как е намерило нужните сили, за да достигне върха? Оказало се, че... победителят бил ГЛУХ!!!

********************************

Подминавайте песимистични думи и прогнози на хората, защото те ви отдалечават от най-красивите ви мечти! Винаги мислете за силата, която носят думите! Защото всичко, което чувате или четете, влияе на ума, на емоциите, на духа и на действията ви! 
Бъдете винаги позитивни! Отрицателните хора не намират решения, а и увеличават проблемите.           
Бъдете глухи, когато някой ви каже, че няма да се справите!
  
Винаги мислете - АЗ МОГА ДА ГО НАПРАВЯ!

Коментари